Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., η μαθητική τσάντα θα παραμένει στο σχολείο ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, στα πλαίσια της δράσης «Η τσάντα στο σχολείο».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών … Σημειώνεται τέλος ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση».

Το επόμενο διάστημα, οι εκπαιδευτικοί των τάξεων σε συνεργασία με τους/τις μαθητές, -τριες θα συζητήσουν τις παραμέτρους εφαρμογής της δράσης.

Κατόπιν Απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας τα Σαββατοκύριακα παραμονής της τσάντας στο σχολείο από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα είναι τα εξής :

 

27-28

Ιανουαρίου

2018

17-18

Φεβρουαρίου 

2018

24-25 

Μαρτίου 

2018

 28-29 

Απριλίου

2018

26-27 

Μαΐου

2018

09-10 

Ιουνίου

2018

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου