ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με υγεία!!

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, ξεκινά η δια ζώσης επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται για τα Λύκεια.

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες θα γίνει με απαραίτητες προϋποθέσεις :

α. την ύπαρξη αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ( self test) για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, βοηθητικό προσωπικό, υπεύθυνων κυλικείων αλλά και

β. την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά, αποστάσεις κ.λ.π.).

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ SELF-TEST

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από την Τετάρτη 5 Μαΐου σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

1.Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ  το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας

https://self-testing.gov.gr/

Στην πλατφόρμα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία όπως μητρώνυμο, πατρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self test.

2.Αν το self-test είναι ΑΡΝΗΤΙΚΟ:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να γράψουν μια χειρόγραφη δήλωση που περιέχει τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ με τη σχολική κάρτα ( ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ)

Οι μαθητές/μαθήτριες θα φέρουν τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μαζί τους ΚΑΘΕ ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εφημερεύοντες-ουσες, κατά την ΕΙΣΟΔΟ τους στο σχολείο τη ΔΕΥΤΕΡΑ και την ΠΕΜΠΤΗ ή όποτε τους ζητηθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ https://self-testing.gov.gr/

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Σε περίπτωση που κάποιος/κάποια μαθητής/ μαθήτρια δεν επιδείξει το αρνητικό τεστ αποχωρεί από το σχολείο, παίρνοντας απουσία.

3.Αν το self-test είναι ΘΕΤΙΚΟ:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Περισσότερες πληροφορίες διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/…/48536-05-05-21-epistrofi…

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του 2ου Δ.Σ. Περαίας

Λασκαράκης Γεώργιος